Vadas marha

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Vadas marha

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg marhacomb vagy lábszár
só, bors (egész és őrölt is)
1 fej vöröshagyma
6 db sárgarépa
6 db petrezselyemgyökér
3 ek olaj
2-3 db babérlevél
1 ek mustár
1 ek citromlé
1 ek finomliszt
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
fél zellergumó

*

Elkészítés:

Először a hagyományos módon egy húslevest készítünk a húsból és a zöldségekből (+1 gerezd fokhagyma és néhány szem egész bors). Külön egy lábasban 2 dl vizet kiforralunk a babérlevelekkel.
Ha megfőtt a hús és a zöldségek is, 4-4 db-ot kiveszünk a répából, a petrezselyemgyökérből, valamint a zellergumót is. Ezeket botmixerrel pépesítjük, vagy préseljük szitán, kinek melyik a megfelelőbb. Az olajon megpirítjuk a lisztet, egy gerezd fokhagymát rányomunk, majd a kihűlt babérleveles vizet ráöntjük. Természetesen a babérleveleket előtte távolítsuk el. Erre jöhet a répás püré, valamint a levesből kanalanként, hogy mártást kapjunk. A mustárt kikeverjük a tejföllel és ehhez adunk a léből, hogy hőkiegyenlítést végezzünk. behabarjuk vele a mártást. Forrás után citromlevet teszünk bele. Borsozzuk, sózzuk, ha szükséges. Főtt makaróni tésztával készült most, de zsemlegombóccal is isteni. És természetesen a főtt hús köreteként fogyasztjuk.

Vadas marha

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vadas marha

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!