ALMASZÓSZ

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

ALMASZÓSZ

Recept leírás:

Hozzávalók:

·                            3 alma (v. akár birsalma)
·                            2 dl  tejföl (v. lightosan joghurt)
·                            fél csomag vaníliás pudingpor
·                            pici őrölt fahéj
·                            kevés őrölt szegfűszeg
·                            1 csomag vaníliás cukor
·                            kis darabka citromhéj
·                            pici só
·                            ízlés szerint kristálycukor

*

Elkészítés:

Az almát meghámozom, vékony szeletekre vágom, majd kevés vízben /éppen ellepje/ felteszem főni. A tejföl, a pudingpor és a vaníliás cukor kivételével mindent hozzáadok. Ha az alma megpuhult, behabarom a tejföllel elkevert pudingporral. Egyet rottyan, és leveszem a tűzről. Beleteszem a vaníliát, és kihűtöm egy kicsit. Tálaláskor fahéjjal megszórt tejszínhab-rózsával díszítem.
Egy finom húsleves után krumplival és a főtt hússal valami fenséges! Jó étvágyat!

ALMASZÓSZ

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

ALMASZÓSZ