Hozzávalók:
100 gr szójakocka
150 gr porcukor
2 evőkanál méz
1 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
80 gr főző csokoládé
1 evőkanál olaj
diónyi margarin a tepsi kikenéséhez
*
Elkészítés:
1 liternyi forrásban lévő vízbe szórom a szójakockákat, fedő nélkül főzöm 20 percig, leszűröm, a vizet belőlük kinyomkodom, hagyom kihűlni, majd húsdarálón ledarálom. Összekeverem a cukorral, mézzel, a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal. Szép halmocskákat rakok egy margarinnal kikent tepsire, 180 fokos, előremelegített sütőben sütöm őket kb. 20 percig. Ha kihűltek, a csokoládét megolvasztom, amibe az evőkanál olajt belekeverem. Egy konyhai ecsettel a halmocskákat az olvasztott csokival megkenem. A hűtőben megdermesztem, és fogyasztható. Jó étvágyat!