Hozzávalók:
1ek. zselatin(Horvát Rozi)
6ek.víz
1ek.margarin
2ek.méz
porcukor
*
Elkészítés:
A a zselatint,a vizet,a mézet,a margarint vízgőz felett összemelegítjük.A prcukor felét bele szitáljuk tálba,a közepébe gödröt csinálunk,és abba öntjük a meleg adalékokat,aztán elkezdjük össze gyurni.Nekem ez kb. 1kiló porcukrot szokott felvenni,de én teszek bele kb. egy fél deci glicerint is gyúrás közben.A porcukor semmi képpen nem lehet házi örlésű!Szigorúan tilos!!!!!!!!Csak a bolti jó!!!!!Elég nyúlós híg masszának kell lenni,amit folpackba,vagy nejlon zsacskóba szoktam elrakni,bár meddig eláll,csak ne érje levegő.Színezni a tesco-s ételsetékkel szoktamolyan mint a szilas aroma,csak ez ételfesték.Mivel folyékony,annyival kevesebb vizet használok olyankor.Minimum egy napot kell állnia a masszának!!!Nyújtás előtt margarinos kézzel átgyúrjuk,melegítjük kézzel hogy könnyebb legyen vele dolgozni.Porcukros deszkán nyújtjuk.