Padlizsánkrém

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Padlizsánkrém

Recept leírás:

Hozzávalók:

padlizsán, só, fehérbors, mustár, fokhagyma, majonéz, olivaolaj, tejfel

*

Elkészítés:

A megmosott és szárazra törölt padlizsánt  egyik oldalát 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőben, majd  a másik oldalát is  25 percig sütjük. A padlizsán húsát kikaparjuk, és késes robotgéppel (vagy fa- ill. műanyag késsel/ villával ) pépesítjük.   Sóval, fehér borssal,  mustárral ízesítem, majd  majonézzel, olívaolajjal és  tejfellel kikeverjük.   Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.

Padlizsánkrém

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Padlizsánkrém

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!