Hozzávalók:
1 közepes orange tök, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 húsleves kocka, 2-3 szem bors frissen őrölve, 2 dl tejföl- én rizs tejszínt használtam, mert nem ehetek tejterméket, 5 dkg vaj, 1 evőkanál cukor
*
Elkészítés:
A tököt megpucolom, kockára vágom, a fokhagymát megpucolom, a vöröshagymát negyedelem, beleteszem a lábosba, hozzáteszem a húsleveskockát, a borsot, a cukort, és annyi vízzel, hogy épp ellepje felteszem főni. Ha megfőtt, a lábosban összeturmixolom, beledobom a vajat, és a rizstejszínnel összeforralom. Pirított zsemlekockával tálalom.
A receptet ötletét A KISALFÖLD RECEPTJEI című könyvből vettem, de kissé átalakítottam, kihagytam belőle a fehérbort, a tejfölt.