Hozzávalók:
50 dkg vegyes zöldség (borsó, sárgarépa, karalábé)
1 ek liszt
ételízesítő
pici cukor
1/2 liter tej
pici vágott petrezselyem
csipetnyi őrölt fehérbors
Fűszerek: http://www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, és a karalábét valamint a sárgarépát megpróbáljuk azonos nagyságúra vágni. A borsó lehet ilyenkor ősszel-télen fagyasztott is. Egy lábosba beletesszük egyszerre az összes zölldséget, megszórjuk ételízesítővel és pici őrölt fehérborssal(ez el is maradhat)Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt megpároljuk a keveréket. Ha már puha minden, akkor egy csapott ek. lisztet szórunk a tetejére, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejet is. Addig kavargatjuk, míg a kellő sűrűséget el nem éri. Pici cukrot szórunk rá, valamint apróra vágott petrezselyemzöldet, ha már levesszük a tűzről.