Hozzávalók:
50 dkg finom liszt
3 ek.cukor
csipet só
2 tojás sárgája
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
20 dkg kakaópor
15 dkg porcukor
A tetejére:
1 dl tej
1 cs.vaníliás cukor
*
Elkészítés:
Előkészítés:A lisztet átszitáljuk.Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk.A liszthez adjuk a cukrot,csipet sót,tojások sárgáját az olvasztott margarint. és a felfuttatott élesztőt.Begyúrjuk a tésztát ,jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés:A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.Megkenjük olvasztott margarinnal,megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral.A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára így jobban eloszlik rajta!Szorosan felcsavarjuk a tésztát mint a beiglit.Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón csepegtessünk rá vaníliás tejet ettől finomabb és puhább lesz.Ebből a mennyiségből nekem 22db csiga lett.