Gombás tejszínes pulykacomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Gombás tejszínes pulykacomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,2 kg felso pulykacomb csonttal és borrel
1 nagy fej voroshagyma
40 dkg gomba
1 kanál orolt paprika
csipetnyi bors
só, szárnyasfuszer
2-3 kanál olaj
1 kis doboz tejszín

*

Elkészítés:

A pulykacombot  kicsontozzuk, lehúzzuk a bőrét, majd nagyobb kockákra vágjuk és megszórjuk szárnyasfűszerrel.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk paprikával, rászórjuk a felvágott gombát, félpuhára dinszteljük.
Utána rászórjuk a felkocázott pulykahúst, a bőrét és a csontot is hozzáadjuk. Ezektől lesz jó az íze.
Puhára főzzük és a végén egy kanál liszttel elkevert tejszínnel összeforraljuk.
Én kölest főztem hozzá – megpirítottam olajon, megvegetáztam és felöntöttem kétszeres vízzel.
Miután felforrt, kikapcsoltam alatta a gázt, magától megpuhult.

Gombás tejszínes pulykacomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás tejszínes pulykacomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!