Pudingos mézes babapiskótával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Pudingos mézes babapiskótával

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
1 tojás
5 dkg vaj/margarin
15 dkg kristálycukor
2 ek. méz
5 ek. tej
1 ek. cukrozatlan kakaópor
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
20 dkg vaj/margarin
20 dkg porcukor
A töltelékhez:
20 dkg babapiskóta
1 konyakmeggyaroma
1 dl tej
A tetejére:
100 g tortabevonó csokoládé
szórócukor

*

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A tojást habosra keverjük a cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a margarint, majd a tejet, és kb. 2 percig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a kakaóport, valamint a sütőporral elvegyített lisztet. Jól eldolgozzuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes méretű tepsiben mindkét lapot (lehet lisztezett tepsi hátoldalán is) kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Eközben a pudingport néhány evőkanál tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a tejes pudingot, sűrűre főzzük, aztán lehűtjük. Belekeverjük a porcukrot, majd a margarint.
Az egyik lapra rásimítjuk a krém felét. Egy tálban összekeverjük a tejet az aromával, belemártogatjuk a babapiskótákat, majd a krémmel megkent lapra rakosgatjuk. Erre ismét pudingot kenünk, és befedjük a másik tésztalappal. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk, és megszórjuk cukorral/tortadarával.
Legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a mézes lap is megpuhuljon. Fogyasztás előtt tetszőlegesen kockákra, szeletekre, háromszögekre vágjuk.
Rendkívül mutatós, nagyon finom tészta, garantált siker a vendégsereg előtt!

Pudingos mézes babapiskótával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pudingos mézes babapiskótával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!