Hozzávalók:
250gr megmosott tisztított köles
300 gr kajszi és őszibarack vegyesen
6 db tojás
1 mokkáskanál stívia / nyírfacukor
1somag tortazselé
0,5dl laktózmentes tej
2 dl víz
reszelt citromhéj, őrölt fahéj 1mokkáskanál
baracklekvár
*
Elkészítés:
A vízből és tejből elegyet készítek és felrakom forrni. Mikor forr hozzáadom a kölest a citrom reszelt héját és az őrölt fahéjat. A kölest puhára főzöm egészen addig amíg a folyadékot nem forrta el.. Mikor ezzel megvagyunk párpercre lefedjük majd hagyjuk hűlni. Közben a tojásokat ketté választjuk , a tojásfehérjéket csípet sóval kemény habbá verem. A tojássárgájához lassan hozzáadom kanalanként a kölest és időközben megtisztított barackokból 2 szép szemet félreteszek a tetejére a többit apródarabokra vágom és hozzákeverem a köleshez. Mikor már egybe van a köles a tojások sárgája valamint a barack , óvatosan hozzáadom a tojásfehérjéből készült kemény habot. Ezután sütőformába öntöm és előmelegített sütőbe sütjük Amikor megsült és hagytuk kihűlni megkenem a tetejét baracklekvárral, és ráteszem a barackgerezdet, aztán ráöntöm a tortazselét.
Forrás: http://rita-szekeres.blogspot.com/search/label/K%C3%B6lestorta