Hozzávalók:
Tészta:
Kb 1kg alma (tepsi méretétől függően)
20dkg liszt
18 dkg porcukor
4-5 tojás
5evőkanál víz
1 evőkanál keserű kakaópor
fél zacskó sütőpor
1 zacskó van.cukor
Krém:
5dl tej
2 csomag van.puding
25dkg Rama
18 dkg porcukor
Teteje:
1 tábla tortabevonó vagy bármilyen csokis krém ( Én a négerkocka tetejének a receptjével csináltam )
*
Elkészítés:
Az almát megpucolom,kicsutkázom és a fél almagerezdeket a fólióval bélelt tepsibe teszem. Minél szorosabban legyenek az almák. Előmelegítem a sütőt.
A tojássárgákat a vízzel és a van.cukorral kikeverem. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Hozzákeverem a sütőporos lisztes keveréket és a felét az almákra öntöm. A másik feléhez hozzáadom a kakaóport és beleöntöm a tepsibe. 180 fokon kb. 20-25 percig vagy tűpróbáig sütjük.
Megfőzöm a pudingot és megvárom ameddig langyosra hűl. Közben a Ramat a porcukorral habosra verem, majd beleöntöm a pudingot és csomómentesre keverem. Ezt a krémet a rátesszük a megsült lapra. (Ha az alma nem jönne fel és alul marad, akkor érdemes megfordítani, hogy a tészta legyen felül. Később könnyebben tálalható.)
Hűtőbe tesszük egy két órára és már fogyasztható is. Tetejére még meg nem kötött a csoki magozott és félbevágott cseresznye darabokat tettem, de akármilyen gyümölccsel helyettesíthető.
Jó étvágyat a süteményhez 😉 !