Hozzávalók:
40 dkg sertéshús
1 tasak pörköltalap
1 fej hagyma
4-5 ek olaj
5 dl víz
*
Elkészítés:
Az olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a kockára vágott húst, megpirítjuk, megpároljuk.
Ha a levét elfőtte, a vízzel elkevert pörkölt-alapot ráöntjök és lassú közepes lángon- időnként megkeverve – puhára főzzük
Én szoktam ilyenkor friss paradicsopot és paprikát beletenni, vagy gombát.
Tejfelt- aki akar tesz rá tálaláskor .
Itt jegyzem meg , először csináltam pörkölt-alappal, kivácsian vártam milyen lesz és meg kell mondjam nagyon kellemes, nem tolakodó az ízesítése.
Jó étvágyat!
Sót nem használtam, mert a pörkölt-alap elég sós és nem is hiányzott belőle.