Hozzávalók:
Fagyasztott meggy vagy meggybefőtt
ízlés szerint cukor
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint fahéj
hidegvíz
étkezési keményítő
3 tojás
1 mascarpone sajt
2 cs. babapiskóta
10-15 dkg cukor
ízlés szerint Amaretto vagy mandula likőt (én kihagytam)
kakaópor
*
Elkészítés:
A meggybefőttet vagy a fagyasztott meggyet levéleg együtt feltesszük forrni. Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és citromlével. Amikor forr besűtírtjük főzelék sűrűségűre, a hidegvízzel elkevert keményítővel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarpone sajtot a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a habbá vert tojásfehéjrjét.
Ezután már csak össze kell állítani a süteményt.
Egy formába (jénai tál, vagy tortaforma) lerakjuk sorba a babapiskótát. Meglocsoljuk a meggylikőrrel, ráöntjük a meggyes massza felét, erre pedig a mascarponés massza felét.
Majd megint egy sor babapiskóta, utána a maradék meggyes massza, végül a maradék mascarponés massza. Jócskán megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Legalább fél napot hűtjük.
Igazi nyári frissítő édesség.
Jó étvágyat!