Hozzávalók:
200 g vaj/margarin
200 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
6 tojássárgája (a fehérjét pl. gyümihabhoz használjuk fel vagy vmi egyéb finomsághoz)
1 tojás
1 üvegcse rum aroma (pl. Oetker)
100 g őrölt mandula vagy dió
200 g liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
300 g magozott meggy
*
Elkészítés:
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, tojást, aromát, mandulát (diót), lisztet (melyet előzőleg elkevertünk a sütőporral).
A tésztát kivajazott tepsibe öntjük, és rászórjuk a meggyet.
180 fokon kb. 30 percig sütjük. Sütés után a pitét hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Tetejét porcukorral szórjuk meg.
Ez a receptet egy Oetker vaníliás cukor csomagolásán találtam, és ezt sütöm évek óta meggyszezon idején a férjem kedvéért.
Tepsi méret: 21cm*31cm