Szedrestúrós rétes Tante Fanny tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Szedrestúrós rétes Tante Fanny tésztából

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs Tante Fannyi friss nyújtott rétestészta 200 gr
50 dkg túró
4 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db. tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
csipetnyi só
30 dkg fekete fekete szeder
1 db tojás a tészta bekenéséhez
2 kk kukorica keményítő

*

Elkészítés:

A Tante Fanny réteslapot kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
Megnedvesített konyharuhára helyezünk egy száraz konyharuhát és erre terítünk egy réteg tésztát és enyhén megkenjük olvasztott vajjal, majd 90 fokban elfordítva a másik réteg tésztát, és így tovább ( érdemes 3 réteget összerakni ).
A tészta közepére helyezzük a szedret és köré helyezzük a túró tölteléket.
A tészta szélét felvert tojással megkenjük, és a konyharuha segítségével feltekerjük.
Két szélét a tésztának behajtjuk, majd megkenjük felvert tojással. tepsibe helyezzük és a sütő középső sínére helyezve ( előmelegített sütőben 200 C fokon ) 25-30 perc alatt megsütjük.
Töltelék: A túrót, a porcokrot, a keményítőt, a tojássárgáját, vaníliás cukrot, sót, citromhéjat összekeverjük.
Végül óvatosan hozzáadjuk a lágy vajat és újból összekeverjük.

Szedrestúrós rétes Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szedrestúrós rétes Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!