Hozzávalók:
25 dkg vörös lencse
1 nagy sárgarépa reszelve
1 közepes fej vöröshagyma apró kockára vágva
2 cikk fokhagyma
1 evőkanál kókusz zsír
1 egész babérlevél
egy kis karika citrom
1 kávéskanál kurkuma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
egy késhegynyi bors
só
*
Elkészítés:
A kókusz zsírt felolvasztjuk egy fazékban ebbe beletesszük a hagymát és a fokhagymát. Kicsit pároljuk, majd hozzátesszük a reszelt sárgarépát és a megmosott vörös lencsét. Kevergetjük, és felöntjük 1,5 l vízzel. Fűszerezzük, sózzuk. Lefedjük és kb. 30 perc főzés után a lencse megpuhul. Kicsit hagyjuk hülni, majd a babérlevelet és a citromot kivesszük a levesből és botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, majd az első felforrás után elzárjuk alatta a gázt.