Vörös lencse krémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Vörös lencse krémleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg vörös lencse
1 nagy sárgarépa reszelve
1 közepes fej vöröshagyma apró kockára vágva
2 cikk fokhagyma
1 evőkanál kókusz zsír
1 egész babérlevél
egy kis karika citrom
1 kávéskanál kurkuma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
egy késhegynyi bors

*

Elkészítés:

A kókusz zsírt felolvasztjuk egy fazékban ebbe beletesszük a hagymát és a fokhagymát. Kicsit pároljuk, majd hozzátesszük a reszelt sárgarépát és a megmosott vörös lencsét. Kevergetjük, és felöntjük 1,5 l vízzel. Fűszerezzük, sózzuk. Lefedjük és kb. 30 perc  főzés után a lencse megpuhul. Kicsit hagyjuk hülni, majd a babérlevelet és a citromot kivesszük a levesből és botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, majd az első felforrás után elzárjuk alatta a gázt.

Vörös lencse krémleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vörös lencse krémleves