Almás-túrós linzer kocka Tante Fanny tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

48

Nehézség

Haladó

Almás-túrós linzer kocka Tante Fanny tésztából

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs. Tante Fanny édes linzer tészta  (300 g)
Alma réteg:
70 dkg alma (6 db kisebb Idared)
3 dkg vaj
8 dkg barnacukor (kristály is lehet)
darált dió (elhagyható)
Túró töltelék:
25 dkg túró
8-10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 tojásfehérje
1 evőkanál rétesliszt (pudingpor)
reszelt citromhéj
mazsola (elhagyható)
Olvasztott vaj a kenéshez.
Díszítéshez: porcukor, csokis almaszirom

*

Elkészítés:

A felhasználás előtt 10 perccel a Tante Fanny édes linzer tésztát kivesszük a hűtőből.
A túrót áttörjük, a porcukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, ízesítjük a reszelt citromhéjjal, mazsolával. A pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük, majd a lisztet is. Állni hagyjuk.
A linzer tésztát kitekerjük és kettőbe vágjuk. Az egyik felét a sütőpapírral sütőlemezre/tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig elősütjük. – Úgy időzítsük, hogy még meleg legyen, mikor összeállítjuk a süteményt! (Az elősütött lapokat két sütőlapát segítségével tudjuk átemelni.)
Az almát meghámozzuk és szeletekre vágjuk (citromos vízbe tesszük). Egy nagy serpenyőbe tesszük a vajat és a barnacukrot, valamint a leszűrt alma szeleteket is. Kis lángon főzzük, karamellizáljuk kb. 20 percig. (A serpenyőben közben rázogatjuk, de lapos fakanállal óvatosan lehet kevergetni.)
Összeállítás: Egy 17*22 cm méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk (a képen látható módon), beleöntjük a karamellizált almát, szépen elrendezzük. Megszórjuk egy kevés darált dióval. Rátesszük az elősütött linzer tészta lapot. (Óvatosan, lehetőleg ne törjön el.) Erre simítjuk a túró tölteléket és befedjük a nyers linzer tészta lappal. Megszurkáljuk villával, megkenjük olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon világosra sütjük (20 perc).
Kivesszük, letakarva kicsit állni hagyjuk. Egy tálcát teszünk rá, és hirtelen mozdulattal megfordítjuk, levesszük a sütőpapírt róla.
Kihűlés után, éles késsel kockákra szeleteljük (3×4= 12 db).
Porcukorral megszórjuk, tehetünk rá csokoládés almaszirmokat is.
(Saját recept)

Almás-túrós linzer kocka Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás-túrós linzer kocka Tante Fanny tésztából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!