Kagylós-gombás fusilli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

8

Nehézség

Könnyű

Kagylós-gombás fusilli

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg kagyló
fél dl fehér bor
vaj, só, bors, bazsalikom, citromlé
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem
20 dkg csiperke gomba
25 dkg fusilli tészta

*

Elkészítés:

A gombát ha kisebb fejű, akkor csak félbe vágjuk. Ha nagyobbak, akkor négybe. Egy edényben felhevítjük a vajat és ezen megpirítjuk a gombát az apróra vágott fokhagymával. Amint egy kis levet eresztett felöntjük a borral és megfűszerezzük. Fedő alatt 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kagylót és a citromlevet (ízlés szerint). A petrezselyem zöldet finomra vágjuk és a felét beletesszük.
!!!Ha a konzervből készítjük, öntsük le az olaj nagy részét és úgy adjuk hozzá. Ebben az esetben a legvégén adjuk hozzá a kagylót és nem főzzük tovább. Ha a fagyasztottból készítjük vagy esetleg frissből, akkor 2-3 percig főzzük még. !!!
Bármelyiket is választjuk, nagy lángon ki kell forralni, majd még egy kis vajjal dúsítani. Így finom mártást kapunk. A kifőtt fusillivel elkeverjük és friss petrezselyem zölddel valamint citromlével meglocsolva tálaljuk.

Kagylós-gombás fusilli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kagylós-gombás fusilli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!