Hozzávalók:
30 dkg halszelet
30 dkg pontyfilé
20 dkg vöröshagyma
1 dkg só
4 egész tojás
10 dkg liszt
4 dl olaj
20 dkg zsemlemorzsa
5 cl sör
40 dkg burgonya
gyümölcs a díszítéshez
*
Elkészítés:
Megtisztitjuk a halat ( ügyeljünk arra, hogy a méreg fogát kivegyük, illetve az epéjét ne fakasztjuk ki ) Fej részétől indúlva 4 szeletet vágunk, a többi részét filézzük. ( a hal fejét és a halcsontot vagy fagyasztóba tesszük, vagy készítünk hal alaplevet )
A pontyfilét ( 2-3 mm-ként beírdaljuk a hús oldalán bőrig, ezzel a szálkamentesítjük ) egyenlő csíkokra vágjuk és sörtésztába mártjuk, majd bő forró olajban kisütjük.
A pontyhalszelet panírozzuk ( liszt, tojás, zsemlemorzsa ), és bő forró olajban kisütjük. Vöröshagymát karikára vágjuk, és panírozás után kisütjük.
Burgonyát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd forró olajban kisütjük.
Sült burgonyával, és déligyümölcs szeletekkel díszítve tálaljuk.