Hozzávalók:
Tésztához:
4 db tojás
1,5 evőkanál olaj
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1,5 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
1,5 evőkanál víz
Krémhez:
0,25 dl víz
1 vaníliás pudingpor (főzős)
2 dl tej
10 dkg margarin
5 dkg kókuszreszelék
8-10 dkg cukor
Mázhoz:
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál tej
1 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
5 dkg teavaj
*
Elkészítés:
tepsi méret: 18*24 cm
A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajt és a kakaóport, jól eldolgozzuk.
A tojások fehérjét pici sóval és a 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük
A tojássárgás masszához adagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a habot is.
Kikent (sütőpapíros) tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. (tűpróba)
A krémhez feltesszük a tejet – egy kevés kivételével, amiben elkeverjük a pudingport – és elkészítjük a pudingot. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
A fél dl vizet feltesszük a cukorral, majd ha felforr, beleöntjük a kókuszt. Kicsit morzsalékosnak kell lennie.
A margarint egy pici cukorral kikavarjuk.
A krémhez adjuk a kókuszt, majd a margarint, simára keverjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha a tészta is kihűlt, keresztben kettévágjuk, majd az egyik lapot lapjában szintén kettévágjuk.
A vastag lap kerül alulra, rá krém – egy vékony lap, krém – a másik vékony lap. Ha ügyesen osztottuk el a krémet, akkor a tetejére és az oldalára is jut a krémből.
A mázhoz a kristálycukrot a tejjel és a vízzel olvadásig főzzük, beletesszük a kakaóport és együtt – kis lángon, kevergetve – néhány percig főzzük. A tűzről levéve, 5 dkg teavajat olvadásig belekeverünk. Azonnal ráöntjük, bevonjuk a krémes tészta tetejét.
Hűtőbe tesszük, majd 12 szeletre vágjuk. (Azonnal is fogyasztható, de másnap még finomabb.)
Megjegyzés:Tölthetjük a krémet egy rétegben a kettévágott két tésztalap közé is (természetesen a tetejére és körbe), így egy még intenzívebb ízű, krémes süteményt kapunk.
(Eredeti recepten változtatva, és kisebb adag.)