Hozzávalók:
4 tojássárgája
2 tojás
130 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dl tejszín
tejszínhab ízlés szerint
csokoládé ízlés szerint
karamell öntet ízlés szerint
*
Elkészítés:
Egy megfelelő edénybe beletesszük a 4 tojássárgáját, a 2 egész tojást, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és gőz fölött habverővel addig verjük, míg a massza megsűrűsödik.
Utána levesszük a gőzről, és kihűlési verjük.
A behűtött tejszínt keményre felverjük, és összekeverjük a kihűlt krémmel.
Az így elkészített krémet megfelelő kis formákban a hűtőszekrény hőterének leghidegebb részében megfagyasztjuk.
A megfagyott krémet kivesszük, a formát egy pár pillanatra hideg vízbe állítjuk, és a krémet kiborítjuk. Cukrozott tejszínhabbal, karamellöntettel díszítjük. Azonnal tálaljuk.