Hozzávalók:
alma: 4 db
sprotni vagy bückling (füstölt apró szardínia): 2 doboz
lilahagyma: 2 fej
főtt tojás: 2 db
petrezselyem zöld: 1 csokor
citrom leve: fél citrom
borecet: 2 evőkanál
*
Elkészítés:
A dobozból kibontott szardínia olajat leszűröm, a megmosott almát
csíkokra reszelem. Ez utóbbit citromlével azonnal meglocsolom, hogy ne
barnuljon meg. Az egyik hagymát finomra, a másikat vékony karikákra
vágom, és kissé megsózom. A petrezselyem zöldet felaprítom.
A szardínia olajat összekeverem az ecettel, a finomra vágott hagymával,
reszelt almával, felaprított petrezselyemmel, majd óvatosan átforgatom a
darabokra szétszedett halacskákkal. Tojással díszítem.