Ánizsos birsalma leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Ánizsos birsalma leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

birsalma: 40 dkg
édes fehérbor: 2 dl
só: csipetnyi
cukor: 5 dkg
ánizs: csipetnyi
koriander: csipetnyi
gyömbér: csipetnyi
vanília rúd: 1 db
citromfű: csipetnyi
citrom: 1 db
mentalevél: 4 db

*

Elkészítés:

A birsalmát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd szeletekre vágjuk.
Csipetnyi sóval, cukorral ízesítve annyi vízben főzzük puhára, amennyi ellepi 2 újjnyit.
Lehűtjük és a főzőlével együtt összeturmixoljuk.
A fehérborban 15-20 percig főzzük a fűszereket, majd leszűrjük.
A fűszerkivonatot a birsalmakrémmel összekeverjük, szükség szerint citromlével ízesítjük, hidegen tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ánizsos birsalma leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!