Hozzávalók:
vadapróhús: 40 dkg
csontleves: 20 dl
vargánya gomba: 10 dkg
tejszín: 2 dl
cipó: 4 db
vaj: 1 evőkanál
sárgarépa: 2 szál
zöldség: 1 szál
liszt: 2 evőkanál
citrom karika: 4 db
só, bors, tárkony: ízlés szerint
*
Elkészítés:
A megtisztított és apró kockára vágott vadapróhúst lepirítom vajban. A lepirított húst felengedem a csontlevessel, készre főzöm a megtisztított apró kockára vágott vegyeszöldségekkel és a gombával.
Tejszínnel és egy kevés liszttel behabarom.
Ízesítem sóval, fekete őrölt borssal, és friss tárkonnyal. Közben a cipó 1/3-át levágom és a nagyobb résztből kivájom a belét, majd sütőben megpirítom.
A kész cipóba találom a forró levest, citromkarikával díszítem.