Csontleves grízgaluskával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Csontleves grízgaluskával

Recept leírás:

Hozzávalók:

marha lábszárcsont: 1000 g
vegyes zöldség (gyökér, répa, zeller gumó, vöröshagyma, fokhagyma): 400 g
só: ízlés szerint
őrölt bors: csipetnyi
fűszerkeverék: ízlés szerint

*

Elkészítés:

A csontot 10 cm-es darabokra fűrésszel feldaraboljuk ( ezt érdemes még a hentessel elvégeztetni )
Vízbe tesszük a megmosott marha lábszárcsontot, és beletesszük a zöldséget, majd lassú tűzön főzzük 1,5 órán keresztül.
Ha ez megvan megszűrjük a levet.
A dara galuskát evőkanállal szaggatjuk a levesbe, és főzzük 10 percig.
Ügyelni kell arra, hogy a galuska ne legyen sem lágy, sem kemény főzés előtt. A galuska akkor főtt meg, ha villával könnyen átlehet szúrni.

Csontleves grízgaluskával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csontleves grízgaluskával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!