Kapros raguleves juhtúró gombóccal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Kapros raguleves juhtúró gombóccal

Recept leírás:

Hozzávalók:

Sertés lapocka: 400 g
Vegyes zöldség: 300 g
vöröshagyma: 1 fej
vaj vagy zsír: 100 g
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
ételízesítő: ízlés szerint
liszt: 100 g
kapor: ízlés szerint
tejföl: fél pohár
fagyasztott juhtúró gombóc: 300 g

*

Elkészítés:

Kockára vágjuk a megmosott sertés lapockát.
Összevágjuk a vöröshagymát, zsíron vagy vajon lepirítjuk, beletesszük a kockára vágott sertés lapockát, kockára vágott vegyes zöldséget, és a fűszerekkel ízesítjük, majd lepároljuk (kb. 20 perc).
Megszórjuk liszttel, és felengedjük. Lassú tűzön főzzük, majd a habját eltávolítjuk.
Ha a hús megfőtt, tejfölből-, kaporból-, lisztből habarást készítünk, és a levesbe habarjuk.
Tálalás előtt belefőzzük a juhtúró gombócot.

Kapros raguleves juhtúró gombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapros raguleves juhtúró gombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!