Az őrölt rozmaring egy igazi kincset érő fűszer, amely a mediterrán konyha egyik alapköve. Eredetileg a Földközi-tenger vidékén honos, de mára a világ minden táján népszerű dologgá vált. A rozmaring leveleit szárítják és őrlik finom porrá, így jutunk el az ízletes ősfolyadékhoz, amiért mindannyian odavagyunk.
Mire használjuk főzésben? Szinte minden ételt fel tud dobni, amibe csak egy kis fűszerre van szükséged! Kiválóan illik húsokhoz, például bárányhoz, sertéshez vagy csirkecombhoz. Ha pizzát vagy pasta ételt készítesz, ne felejts el egy csipet rozmaringot hozzáadni, mert varázslatos ízt kölcsönöz nekik!
Érdekessége, hogy a rozmaringot már az ókori görögök és rómaiak is használták, nem csupán a főzéshez, hanem a memóriájuk fokozásához is: állítólag a rozmaring illata segít a koncentrálásban. Szóval legközelebb, amikor sütögetsz, érdemes a fűszert a fejed fölé is szórni!
Hogyan dolgozz vele? Az őrölt rozmaringot hűvös, száraz helyen tárold, és zárd le jól, hogy megőrizhesse ízét. Használat előtt ellenőrizd az ízét! Ha már egy kis időt állt, érdemes lehet friss fűszert beszerezni, mert az ízük intenzitása zsugorodhat.
Most, hogy tudod, mi fán terem az őrölt rozmaring, bátran kísérletezz vele a konyhádban! Mert a fűszerek között az őrölt rozmaring nemcsak egy íz, hanem egy egész történet!