Az aprított zsázsa egy igazi kis csoda a konyhában! Eredetileg a zsázsa (Nasturtium) növényből származik, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A friss zsázsa levelei, virágai és bimbói nemcsak szépek, hanem ízletesek is, ám az aprított verziója még praktikusabb a mindennapi főzés során. A zsázsa enyhén csípős, borsos íze remekül feldobja a salátákat, leveseket és szendvicseket, de akár isteni ízélményeket is varázsolhatsz vele tésztáidba vagy omlettjeidbe.
A zsázsa egy igazi jolly joker, hiszen párosíthatod gyümölcsökkel, például eperrel vagy citrusfélékkel, de a füstölt halakkal is jól harmonizál. Tudtad, hogy a középkorban a zsázsát gyakran használták afrodiziákumként? Szóval ha valaha romantikus vacsorát terveznél, ne felejtsd el ezt az apró növényt!
A tárolása is pofon egyszerű: tartsd hűtőben zárt edényben, és igyekezz minél hamarabb felhasználni, hogy megőrizhesd friss ízét. Előtte jó, ha meglágyítod egy kicsit, így még intenzívebb ízeket tudsz kihozni belőle. Tehát ne félj felfedezni az aprított zsázsa nyújtotta lehetőségeket, és legyél kreatív vele a konyhában!