A pizza mozzarella sajt egy igazi olasz csoda, ami a pizzák szívét-lelkét adja. Eredetileg a Montalcino régióban készítik, és a híres búzáról, a búzalisztről, valamint a friss tejet feldolgozó cégekről híres Dél-Olaszországból származik. Az igazi pizza mozzarella friss, puha és krémes, míg a feldolgozott verziók kicsit tovább bírják a harcot a hűtőben, és tökéletesek a hétköznapi főzéshez.
Ez a sajt az olasz konyha elengedhetetlen eleme, használhatod pizzákhoz, de szuper jól működik lasagneban, caprese salátában és akár tésztákra is szórhatod. A legjobb párosítások közé tartozik a bazsalikom, a paradicsom és a fűszeres olívaolaj, de ne félj kísérletezni!
Érdekes, hogy a pizza mozzarella egyike a világ legnagyobb sajtvarázslatainak, hiszen a frissesség és a minőség kulcsfontosságú. A legjobb, ha a sajtot közvetlenül étkezés előtt szeled, mivel így őrzi meg a zamatát és textúráját.
A tárolásra figyelj: ha nem használod el azonnal, tedd a hűtőbe, és érdemes egy nem túl szoros fóliában vagy dobozban tartani, hogy ne száradjon ki. Ne felejtsd el, hogy a sütés során a mozzarella szépen megolvadhat, így a pizzasütés közben öröm nézni, ahogyan a sajtkockák gyönyörűen húzódnak! Most már csak egy jó tészta kell, és indulhat a sütögetés! Bon appétit!