Alapanyag kisokos:

zsemlemorzsa (gluténmentes)

A gluténmentes zsemlemorzsa egy igazi hős a konyhában, főleg azoknak, akik valamilyen okból elkerülik a búzát. Ezt az alapanyagot általában gluténmentes kenyerekből vagy péksüteményekből készítik, így nemcsak ízletes, hanem biztonságos alternatívát is nyújt a gluténérzékenyeknek vagy a paleo diétázóknak is.

De mire is használjuk a gluténmentes zsemlemorzsát? Szinte varázslatosan kerülhet fel toplistás ételeink közé! Kiválóan alkalmas a húsok, halak vagy zöldségek panírozására, és a rakott ételeknél is megállja a helyét. Tökéletes a rakott krumplihoz, de a fasírtok és töltelékek állagát is javítja.

Egy érdekesség: tudtad, hogy a zsemlemorzsa a francia konyhában is népszerű, ahol „panure” néven emlegetik? Ráadásul van egy olyan szuper trükköm is, hogy ha a gluténmentes zsemlemorzsát ízesíted fűszerekkel, akkor még intenzívebb ízt adhatsz az ételeidnek!

A tárolása egyszerű: tartsd légmentesen záró edényben, lehetőleg száraz helyen. Úgy könnyen hozzáférhetsz, és nem lesz esélye a nedvességnek. Ha a felhasználás előtt esetleg csomósodna, csak egy villával dobálj rajta egyet!

Tehát ne habozz! A gluténmentes zsemlemorzsa tökéletes társa lesz a konyhádnak, csak tedd bele a fakanalat, és indulhat a főzés!