**Rizsliszt: A sokoldalú konyhai segédtárs**
A rizsliszt egy könnyű, finomra őrölt liszt, amely a rizsből készül. Különösen népszerű az ázsiai konyhákban, de egyre inkább teret hódít a nyugati gasztronómiában is. Gluténmentes, így a lisztérzékenyek és a diétázók körében igazi kedvenc. De ne hagyd, hogy a „gluténmentes” szó megijesszen: a rizsliszt ugyanolyan ízletes lehet, mint a búzaliszt!
Mire használhatod? Az éttermekben gyakran használnak rizslisztet a különféle tempura, tálak, vagy akár sütemények elkészítéséhez. A családi vacsorákhoz típusos ételeket, például rizsliszt palacsintát vagy ázsiai gombócokat is készíthetsz, amelyek garantáltan lenyűgöznek majd mindenkit – a gyerekek is imádni fogják őket!
Érdekesség, hogy a rizsliszt takarékosabb megoldás a krémek sűrítésére is, és ha esetleg túlságosan „ragadós” lett a kreálmányod, egy kis rizsliszt mindig jól jön. Tehát ha bármikor úgy érzed, hogy az ételt meg akarja szökni a tányérról, egy szórás rizsliszt csodákat tehet!
Hogyan tárold? A rizslisztet legjobb, ha légmentesen záródó tárolóedényben, száraz, hűvös helyen tartod. Konyhai szuperhősödhöz méltóan érdemes mindig frissen használni, ha pedig a legjobbat szeretnéd kihozni belőle, keverd más lisztekkel is az arányait! Szóval, vágj bele bátran, és tapasztald meg, milyen csodákat rejteget ez a kis fehér csoda!