A főtt tojás a konyha igazi klasszikusa, ami minden otthoni szakács barátja. Az alapanyag a csirke tojásából készül, amelyet főzéssel „átalakítunk” tökéletes, ízletes falatokká. A főtt tojás lehet kemény vagy lágy, attól függően, mennyi ideig tartod a forró vízben. Az elkészítése egyszerű, de a benne rejlő lehetőségek szinte végtelenek!
Mire használjuk? Hát, a főtt tojás a salátákban, szendvicsekben, reggeli tányérokon és rakott ételekben mind remekül megállja a helyét. Képzeld csak el a fűszeres tojással töltött avokádót, vagy a tojásos nokedlit!
Érdekes, hogy a főtt tojásokat már az ókor óta fogyasztják, sőt, a híres Fabergé tojások is a tojás alakját idézik. De ne feledd, főzés közben mindig figyelj, hogy az időzítés kulcsszó: 7-9 perc a kemény tojásért, 4-6 perc a lágyhoz.
Hogyan érdemes vele dolgozni? A főtt tojásokat szobahőmérsékletű vízbe tedd főzni, és ha készen vannak, azonnal hideg vízbe tedd őket, hogy megállítsd a főzést. Tartsd őket a hűtőben, így akár egy hétig is élvezheted a frissességüket.
A főtt tojás nemcsak tápláló, de szenzációsan sokoldalú is: igazi slágere lehet a konyhádnak! Szóval, ne félj belevágni, és kóstolj bele a főtt tojás világába!