A cukkini egy lenyűgöző zöldség, ami a tökfélék családjába tartozik, és a nyári fajták egyik legismertebb képviselője. Eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik, de ma már szinte az egész világon népszerű. Ezt a zöldséget leggyakrabban nyersen, párolva, sütve vagy grillezve használják, és remekül illik szinte minden ételhez – csak képes vagy elrontani vele egy tál cseresznyepite (de inkább kerüld el ezt a kombinációt!).
A cukkini különösen jól párosítható fokhagymával, paradicsommal és sajtokkal – egy igazán klasszikus levesbe vagy rakott ételbe is élvezetesen belekerül. Ne feledd, hogy a fiatal, kicsi cukkini a legízletesebb, hiszen ilyenkor dús húsa van, és az íze is a legfrissebb!
Amikor készítesz vele valamit, figyelj arra, hogy a tárolása igazán egyszerű: hűvös, száraz helyen egy hétig simán elvan. Az előkészítésnél érdemes a héját is benne hagyni, mert abban találhatóak a vitaminok. Csak egy kis mosás és vágás, már mehet is a serpenyőbe!
Egy érdekesség pedig: tudtad, hogy a cukkini jót tesz a bélflóránknak? Szóval, ha egészségesebbé szeretnéd varázsolni a napjaidat, cukkini, cukkini, cukkini! Bátor vagy, használd a konyhában, és fedezd fel a benne rejlő lehetőségeket!