Bakonyi betyárleves / zöldséges gombaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Bakonyi betyárleves / zöldséges gombaleves

Bakonyi betyárleves / zöldséges gombaleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem gyökér,
3 gerezd fokhagyma,
1 marék zöldbab,
1 marék zöldborsó,
15 dkg. gomba,
3 kanál tejföl,
kevés liszt,
őrölt pirospaprika,
petrezselyem zöld,
1 kiskanál mustár,
1 liter csirke alaplé,
só, frissen őrölt bors.

*

Elkészítés:

Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors !
A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden hozzávalóval együtt felforraljuk.
Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplét töltünk még hozzá.
Mikor felforrt, keveset kiveszünk a léből, majd elkeverjük a tejföllel, a liszttel.
( Annyi lisztet adjunk hozzá, amilyen az ízlésünk.
Ha kevesebbet adunk lazább, ha többet, sűrűbb lesz levesünk ) Az így elkészített habarást visszatöltjük a levesbe felforraljuk, és kevés friss petrezselyem zöldet is adunk hozzá.
Húsz perc alatt kész a levesünk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi betyárleves / zöldséges gombaleves