Hozzávalók:
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem gyökér,
3 gerezd fokhagyma,
1 marék zöldbab,
1 marék zöldborsó,
15 dkg. gomba,
3 kanál tejföl,
kevés liszt,
őrölt pirospaprika,
petrezselyem zöld,
1 kiskanál mustár,
1 liter csirke alaplé,
só, frissen őrölt bors.
*
Elkészítés:
Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors !
A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden hozzávalóval együtt felforraljuk.
Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplét töltünk még hozzá.
Mikor felforrt, keveset kiveszünk a léből, majd elkeverjük a tejföllel, a liszttel.
( Annyi lisztet adjunk hozzá, amilyen az ízlésünk.
Ha kevesebbet adunk lazább, ha többet, sűrűbb lesz levesünk ) Az így elkészített habarást visszatöltjük a levesbe felforraljuk, és kevés friss petrezselyem zöldet is adunk hozzá.
Húsz perc alatt kész a levesünk.


