Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Közepes » Zöldséges húsgombócleves.

felvitel dátuma: 2015-07-20 07:29:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1054
részletes recept
Zöldséges húsgombócleves.
Hozzávalók 1 személyre:
a húsgombócokhoz:  
25 dkg. darált pulykahús
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál rizs
2 db. tojás
1 fej hagyma lereszelve
1 csipet só és bors
 
a levesbe:
2 db. sárgarépa felkarikázva,
1 db. petrezselyemgyökér karikákra vágva,
1 kis fej hagyma felcsíkozva,
3 gerezd fokhagyma,
1 marék zöldbab,
1/2 zöldpaprika, kis kockákra vágva
1 csipet őrölt pirospaprika,
3 kanál tejföl,
só és bors
1 nagyobb levél lestyán, 
kis csokor snidling, 
kevés olíva olaj
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
Először a húsgombócokat készítem el. A rizst előfőzöm, majd kihűtöm kéz melegre. A darált pulykahúst, a zsemlemorzsával, a főtt rizzsel, a fűszerekkel, a reszelt hagymával, és a tojásokkal összedolgozom, kisebb gombócokat formálok belőlük, sütőpapírra sorjázom őket. 
A megtisztított, felkarikázott répát, és petrezselyem gyökeret, a csíkokra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát kevés olíva olajon megpárolom, megsózom, és felöntöm  annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni. ( bőségesen) Mikor felforrt hozzáadom a zöldbabot, az apróra vágott snidlinget, a lestyánlevelet. Ezt rövid főzés után kiemelem a fazékból. A lébe beleteszem a húsgombócokat, és mikor újra felforrt, a gombócok feljönnek a leves tetejére. Ettől kezdve újabb 5 percig főzöm. A levesléből kiemelek 1 merőkanálnyit, külön tálban csomómentesre keverem a tejföllel, és visszaöntöm a levesbe. 
Tejföllel tálalom.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*