*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*9 dl húsleves alaplé
*3 zöldfűszeres tömlős sajt
*0,5 kk házi fokhagymakrém(esetleg 2 gerezd fokhagyma)
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fehér bors
Tálaláshoz:
*1 kis szál újhagyma
*2 kis szelet kenyér
*2-3 ek olaj
*5 dkg füstölt sajt
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Először a levesbetétet készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanálnyi olajat, azon megpirítjuk az egész apró kockára vágott kenyérdarabkákat. Ha már szép pirosak, akkor kiemeljük az olajból és félretesszük.
A vöröshagymát felkockázzuk és egy közepes fazékban kevés olajon üvegesre pároljuk.
Felengedjük a meleg húslevessel.
Ha már jó meleg a leves, akkor hozzáadjuk a tömlős sajtokat és kevergetve hagyjuk teljesen felolvadni benne.
Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (vagy zúzott fokhagymával).
Ha már jó forró a leves, akkor tányérokba szedjük.
Megszórjuk reszelt füstölt sajttal, a pirított kenyérkockákkal, a felkarikázott újhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.