75 g puha vaj
10 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
2 tojás
csipet só
púpos kk őrölt fahéj
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 cs mazsola (ízlés szerint aszalt gyümölcsök is lehetnek)
rum, vagy aroma
1 narancs reszelt héja, és mehet a leve is!
Először a mazsolát áztassuk be melegített rumba, vagy meleg rumaromás vízbe, hogy egy kicsit ellepje.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót, a fahéjat, narancshéjat, és aki szereti az a levét is. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és a mazsoláról beleöntjük a rumot, vagy a rumos vizet, de ezzel óvatosan, főleg, ha a narancs levét is hozzáadjuk, figyelni kell, hogy ne legyen folyós, de nagyon kemény se. Ha a sütőpapírra rakjuk, akkor ott nem szabad neki szétfolyni, olyan sűrű nokedli tészta jellegűnek kell lennie, végül beleforgatjuk a mazsolát is. (Én most Kalifa mediterrán mixet, és mazsolát is használtam, nagyon finom)
Két kanál segítségével formáljunk halmokat sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőben megsütjük. Lehet bele rakni apróra vágott diót, csoki darabokat, aszalt szilvát, vagy aszalt sárgabarackot is szoktam bele metélni.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.