3 db nagyobb alma (kb. 35 dkg)
25 dkg zellergumó
15-20 dkg dió
1 db kisebb citrom leve
10 dkg majonéz
só
1 mk őrölt fehér bors
2 tk porcukor
2 dl tejszín
Az almákat megmossuk, négy részre vágjuk, a magházát eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk. A zellert is megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és egy nagyobb tálban összekeverjük az almával, rálocsoljuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A diót egy picit megpirítjuk szárazon egy serpenyőben, amikor kihűlt, mozsárban kicsit összetörjük, vagy késsel összeaprítjuk és rászórjuk a keverékre. A majonézt a tejszínnel, sóval, fehér borssal, cukorral összekeverjük, a salátára öntjük, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt fél diógerezdekkel díszítjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.