Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Vörösboros marhapörkölt

felvitel dátuma: 2014-02-08 20:12:19       mai nézettség: 2       nézettség: 1962
részletes recept
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók 4 személyre:

1,2 kg marhalábszár

1 nagy fej hagyma

1 ek zsír (én kacsazsírt szoktam)

3 ek minőségű pirospaprika

2 ek darált paprika (lehet csípős)

1 dl száraz vörösbor

80 dkg krumpli

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 240 perc
Elkészítés:

A marhahúst 3-4 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát apróra.

Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük. Hozzáadjuk a húskockákat, összeforgatjuk a paprikás hagymával, kicsit pirítjuk szárazon. Felöntjük annyi vízzel, ami éppenhogy ellepi, beletesszük a darált paprikát, felforraljuk. Kissé sózzuk (a darált paprika is sós), borsozzuk, a fedőt félrecsapva, alacsony lángon főzzük. Többször elfőzzük a levet, majd pótoljuk, így lesz szép, sűrű szaftja. Legalább 3 óra, de inkább több, mire lesz puha. A végén megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, beleöntjük a bort. Egy-két perc kell, míg elforr az alkohol, fogyaszthatjuk is.

Mi sós burgonyával szoktuk enni, sok savanyúsággal.

Szakács: Tetovált lány


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*