1,2 kg marhalábszár
1 nagy fej hagyma
1 ek zsír (én kacsazsírt szoktam)
3 ek jó minőségű pirospaprika
2 ek darált paprika (lehet csípős)
1 dl száraz vörösbor
80 dkg krumpli
A marhahúst 3-4 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát apróra.
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük. Hozzáadjuk a húskockákat, összeforgatjuk a paprikás hagymával, kicsit pirítjuk szárazon. Felöntjük annyi vízzel, ami éppenhogy ellepi, beletesszük a darált paprikát, felforraljuk. Kissé sózzuk (a darált paprika is sós), borsozzuk, a fedőt félrecsapva, alacsony lángon főzzük. Többször elfőzzük a levet, majd pótoljuk, így lesz szép, sűrű szaftja. Legalább 3 óra, de inkább több, mire lesz puha. A végén megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, beleöntjük a bort. Egy-két perc kell, míg elforr az alkohol, fogyaszthatjuk is.
Mi sós burgonyával szoktuk enni, sok savanyúsággal.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.