Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Vörösboros birkapörkölt burgonyával

felvitel dátuma: 2020-02-09 15:03:45       mai nézettség: 1       nézettség: 418
részletes recept
Vörösboros birkapörkölt burgonyával
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 6 személyre:

 

2 kg pörköltnek való csontos birka apróhús

4-5 gerezd  fokhagyma- zúzva

2 paradicsom- darabolva

kb. 1,5 teáskanál őrölt bors, őrölt kömény

4- 5 fej vöröshagyma

2 EK zsír

3 babérlevél

kb. 1 bő evőkanál fűszerpaprika

2 dl száraz testes vörösbor

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

zsírbavöröshagymát megdinszteljükMeghintjük pirospaprikávalköménnyelelkeverjükhozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, a zúzott fokhagymátrövid ideig együtt pirítjukRáöntjük az előre megmosottjól kicsöpögtetett hústsózzukborozzukfolyamatos keveréssel magas hőfokon addig kevergetjükameddig a hús kifehéredikKevés vizet aláöntünkbabérlevelet bele teszük néha megkevergetvefedő alatt lassan főzzük. Ha szükséges, a vizet apránként pótoljuk.

Amikor a hús puhamegöntözzük a borralés pár perc alatt készre főzzük.

Tálalhatjuk önmagában kenyérrelsavanyúsággal, de jól illik hozzá a köményessós vízben főtt burgonya vagy pirított-párolt tarhonya is

Szakács: IlonaB


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*