Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Virslisaláta hamis majonézzel.

felvitel dátuma: 2014-01-13 12:57:52       mai nézettség: 1       nézettség: 1114
részletes recept
Virslisaláta hamis majonézzel.
Hozzávalók 8 személyre:
1 kg. virsli, (jó hozzá az olcsóbb baromfivirsli is)
2 pohár tejföl, (2 x 330 g.)
2 nagyobb fej hagyma, esetleg lila hagyma
1 kanál mustár,
1 kávéskanál őrölt bors,
1 kávéskanál só, vagy ételízesítő,
kevés fokhagymapor,
1 kávéskanál szárított kapor
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A virslit megfőzzük, ha műbeles, a bőrét lehúzzuk, karikára vágjuk. A hagymát negyed karikára vágjuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd öt percig mikrózzuk. Ha lila hagymát használunk, a mikrózás nem szükséges.
A hozzávalókat (virsli, hagyma, tejföl, mustár, bors, fokhagymapor, vagy krém, szárított, vagy friss kapor) jól elkeverjük, és hűtve pihentetjük. Ha szükséges, utólag ízesítjük. A sózással vigyázz, mert a virsli is sós! 
Az 1 kiló virslihez 2 pohár 330g-os tejfölt használtam, de ha lazábbra szeretnéd keverni, tegyél még hozzá. 
Páncélszekrényben napokig eláll, de ha hozzáférhető, pillanatok alatt elfogy!
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*