40 dkg paradicsom
80 dkg zöldpaprika
1 csó hegyes erős paprika (opcionális)
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 ek pirospaprika
4 pár GM juhbeles sertés virsli (elmaradhat)
ÉletfaÉlelem köles, vagy rizs
A megmossuk paradicsomot gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vágjuk.
A szalonnát, mérsékelt tűzön zsírjából kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és puhára főzzük Ha szükséges utána ízesítünk, végül hozzáadjuk a felkarikázott virslit is, és még egyet rottyantunk rajta.
A kölest a tasakon lévő előírás szerint elkészítjük és a lecsót ezzel tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.