Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Velős pirítós / velő tojással.

felvitel dátuma: 2015-05-12 09:20:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1630
részletes recept
Velős pirítós / velő tojással.
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg. velő,
2 szál újhagyma zöldje
ízlés szerint , frissen őrölt bors,
kevés olíva olaj,  ( hozzá a sima étolaj is)
csipetnyi őrölt pirospaprika,
ízlés szerint kevés csilipehely,
1 dl. száraz fehérbor.
Ha tojással dúsítjuk az ételt, 4 tojás szükséges hozzá.
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
Ha szükséges, a velőről eltávolítjuk a hártyát. Az újhagyma zöldjét felkarikázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Mikor a hagyma megvonult, hozzáadjuk a velőt, és a serpenyőben kevergetjük, vigyázva, hogy le ne ragadjon. Teflonos, vagy kerámia serpenyőt célszerű használni
 
Hozzáöntjük a kevés bort, ami szintén megakadályozza, hogy leragadjon a velő. A bor más esetekben is feloldja az edény aljára, oldalára letapadt ételeket. sózzuk, borsozzuk, enyhén megpaprikázzuk, és ízlés szerint tehetünk hozzá csípőset is. Tanácsos először a pirítósokat ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megpirítani, így kevesebbet kell mosogatni.
 
A velős tojásnál ugyanígy kezdünk hozzá, csak mikor készen vagyunk a velővel 4 enyhén felvert tojással dúsítjuk az ételt. Így természetesen több személy lakhat jól a kajával, ami vacsoraként tökéletes volt. 
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/05/velos-piritos-velo-tojassal.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*