12 db tojás, 12 evőkanál cukor, 12 evőkanál liszt ( Félfogósat használtam),2 evőkanál holland kakaópor, 1 db sütőpor Krém: 6dl tej, 2 cs vaniliás puding, 1/2 liter Hulala , Dr Oetker ételszínező 1 db Rama (25 dk) 2 cs Vaniliás négercsók 1 db citrom lreszelt héja, 3 vaniliás cukor
12 tojás sárgáját 8 kanál kristályukorral és a citromhéjjal fehéredésig kavarom, ha elolvadt benne a cukor akkor jó. Felverem a 12 tojásfehérjét 4 kanál cukorral, és összekeverem. (Én ezt még a robottal szoktam) Majd a lisztet, amibe belekevertem a sütőport, a kakóport óvatosan beleszitátom és fakanállal óvatosan elkeverem. Nekem van egy ovális nagy kacsasütő zománcos tepsim, ezt szilikonos sütőpapírral kibéleltem és ebbe beleöntöttem a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben kezdem sütni, majd ha megbőrössödik a teteje, leveszem 170 fokra és lassan sütöm, összesen kb 45 percig. Ha kihűlt 3 lapra vágom . 2 vaniliás pudingot kikeverek 2dl tejjel és 6 kanál cukorral, közben a 4 dl tejet felteszem forrni, ha forr akkor belekeverem a pudungot és egy két pöffenésig kevergetve főzőm. 1 db Rámat 2 kanál porcukorral és 3 db vaniliáscukorral kikeverem és a kihűlt pudinggal összekeverem. Ezzel megtőltöm a piskótát és egy napra a hűtőbe teszem. Másnap a maradék krémmel körbe kenem, meg a tetejét és díszítem! A legkisebb unokám szülinapi tortája lett!
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.