Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sütemény recept ( sós ) recept » Vajdasági sós (és kakaós)

felvitel dátuma: 2023-03-15 16:09:16       mai nézettség: 1       nézettség: 196
részletes recept
Vajdasági sós (és kakaós)
Hozzávalók 1 személyre:
80 dkg finomliszt
1 dl napraforgó olaj
1 ek cukor
0.5 l tej (langyos)
5 dkg élesztő
A töltelékhez:
20 dkg margarin, vagy vaj (lágy)
2 db tojássárgája
1 ek só
A tetejére:
1 db tojás
20 dkg sajt (reszelt)
köménymag, stb. ízlés szerint
 
 
Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, összedagasztjuk a tésztához valókat, keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát, közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint, vagy vajat, a tojássárgát és a sót. Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, tojással megkenjük a tetejét, köménymaggal és sajttal megszórjuk, 10-15 percig hagyjuk még kelni a tepsiben, forró sütőben, 200 fokon, alul-felül sütéssel sütjük. (Én csak 10 dkg vajat, sóval és egy tojás sárgájával kevertem ki a 2 rúdhoz, a másik két rúdhoz pedig cukrozott kakaót kevertem, előtte olvasztott vajjal megkentem az elnyújtott lapokat!)

Szakács: Ibolya


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*