1 kg tisztított vajbab
1 fej darabolt fokhagyma
2 csapott evőkanál pirosparika
2 evőkanál magas zöldségtartalmú vegeta
10 dkg finom liszt
5 dkg teljeskiőrlésű liszt
2 dl tejföl
A zöldbabot felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és elkezdem főzni. Hozzáadom az aprított fokhagymát és ha felforrt, akkor a 2 vevőkanál pirospaprikát és vegetát. Ammenyiben szereted a csípős ízeket akkor hozzáteszel még egy teáskanál erős őrölt paprikát. Amikor a bab megpuhult, egy habarást készítő hengeres edénybe 4-5 dl vizet beleöntök majd és rá helyezem mind két fajta lisztet. Addig rázom, még teljesen feloldódik a liszt. Ezután ráöntöm óvatosan a habarást a fortyogó zöldbabra és közben kevergetem. Besűrűsödés után hozzákeverem a tejfölt és még 2 percig főzöm.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.