Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Ebédre ajánlott étel receptek » Vadnyúl gerinc vadasan,krumplifánkkal

felvitel dátuma: 2013-08-26 11:38:16       mai nézettség: 2       nézettség: 2215
részletes recept
Vadnyúl gerinc vadasan,krumplifánkkal
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg vadnyúlgerinc, lehet marhafelsál is

20 dkg sárgarépa,10 dkg fehérrépa,egy kis zeller, egy kis karalábé,1-2 babérlevél,1 fej hagyma, 1 db tejfel,,list,  , bors, pirospaprika, ízlés szerint cukor, citromlé

A krumplifánkhoz: 80 dkg krumpli, a liszt minőségétől függően 30-40 dkg liszt, 1 db tojás, .

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 80 perc
Elkészítés:

Szerencsés helyzetben vagyok,mert két testvérem is hódol a vadászatnak,így hozzájutok vadhúshoz.De marhahúsból is nagyon finom.
Ehhez az ételhez a vadnyúl gerincét és a két hátsó combját szoktam felhasználni.
Én így készítem:
Egy nagy lábosba olajat teszek, belerakok kis kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert és egy-két babérlevelet. 3-4 percig kevergetve pirítom a zöldségeket. Majd belerakom a lehártyázott húst csontosan. Azért csonttal együtt, mert megfőve az egész húst lelehet fejteni a csontról. 1-2 percig pirítom sózóm, borsozom, megszóróm pirospaprikával majd felöntöm vízzel és addig főzöm míg a hús le nem válik a csontról
Ezután kiszedem a húst egy másik tálba és a léből megcsinálom a mártást. Tejfeles lisztes habarással besűrítem cukorral, citromlével ízesítem. És én ezután passzírozom át. A mártással leöntöm a húst.
Krumplifánk: Krumplit főzök megtöröm, teszek hozzá 1-2 dkg tejben megfuttatott élesztőt, sózom és annyi lisztet amennyit felvesz a krumpli.
Gyúródeszkán kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom és olajban szép pirosra sütöm.a krumplis masszából kroketteket is készíthetünk.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*