80 dkg vadnyúlgerinc, lehet marhafelsál is
20 dkg sárgarépa,10 dkg fehérrépa,egy kis zeller, egy kis karalábé,1-2 babérlevél,1 fej hagyma, 1 db tejfel,,list, só , bors, pirospaprika, ízlés szerint cukor, citromlé
A krumplifánkhoz: 80 dkg krumpli, a liszt minőségétől függően 30-40 dkg liszt, 1 db tojás, só.
Szerencsés helyzetben vagyok,mert két testvérem is hódol a vadászatnak,így hozzájutok vadhúshoz.De marhahúsból is nagyon finom.
Ehhez az ételhez a vadnyúl gerincét és a két hátsó combját szoktam felhasználni.
Én így készítem:
Egy nagy lábosba olajat teszek, belerakok kis kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert és egy-két babérlevelet. 3-4 percig kevergetve pirítom a zöldségeket. Majd belerakom a lehártyázott húst csontosan. Azért csonttal együtt, mert megfőve az egész húst lelehet fejteni a csontról. 1-2 percig pirítom sózóm, borsozom, megszóróm pirospaprikával majd felöntöm vízzel és addig főzöm míg a hús le nem válik a csontról
Ezután kiszedem a húst egy másik tálba és a léből megcsinálom a mártást. Tejfeles lisztes habarással besűrítem cukorral, citromlével ízesítem. És én ezután passzírozom át. A mártással leöntöm a húst.
Krumplifánk: Krumplit főzök megtöröm, teszek hozzá 1-2 dkg tejben megfuttatott élesztőt, sózom és annyi lisztet amennyit felvesz a krumpli.
Gyúródeszkán kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom és olajban szép pirosra sütöm.a krumplis masszából kroketteket is készíthetünk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.