Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Űrhajós szelet

felvitel dátuma: 2014-11-02 14:07:47       mai nézettség: 1       nézettség: 4521
részletes recept
Űrhajós szelet
Hozzávalók 1 személyre:

4 laphoz: 3 egész tojás, 3 evőkanál méz, 15 dkg cukor, 7,5 dkg vaj, 60 dkg liszt, 2,5 kávéskanál szódabikarbóna.

Krémek: a kakaóshoz 6 dl tej, 10 evőkanál cukor, 2 csg. csokis pudingpor, fél margarin. Vaníliáshoz 6 dl tej, 10 evőkanál cukor, 2 csg. vaníliás pudingpor, fél margarin. Rumoshoz: fél liter tej, 25 dkg cukor, 4 púpos evőkanál liszt, rum vagy rum aroma ízlés szerint.

Csokimáz: lehet tortabevonó vagy kakaópor, cukor, vaj összefőzve kevés vízzel.


 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A tojásokat a mézzel a cukorral és a vajjal gőz felett felverjük, míg a vaj és a cukor el nem olvad. Ezt hozzákeverjük még melegen a liszttel és a szódabikarbónával. A tésztát ne hagyjuk állni, lehetőleg gyorsan nyújtsuk és süssük folyamatosan egymás után, mert ahogy hűl, úgy keményedik és nehezebb vele dolgozni.  A tészát 4 részre osztjuk, nagyon vékonyra nyújtjuk és tepsi hátán előmelegített sütőben 4 lapot sütünk (gyorsan sül!).

A pudingos krémekhez a szokásos módon pudingot főzünk, ha kihült hozzá keverjük a habosra kikevert margarint. Én a kakaósba tettem kevés rum aromát is.

A rumos krémhez a lisztet kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, ha forr összefőzzük a liszttel mint ha pudingot készítenénk. Ha kihűlt, hozzá keverjük a habosra kikevert margarint és a rumot.

Ha a lapok és a krémek is kihűltek, töltjük: 1 lap, rá a rumos krém, majd lap, rá a kakaós krém, majd ismét lap, erre jön a vaníliás krém és az utolsó lappal befedjük. Tetejét csokimázzal borítjuk. Pár órát, jobb ha egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, hogy jól átpuhuljon.


 

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*